Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

εκτός ευρώ η χώρα θα επιτρέψει στο '50

Δ. Δασκαλόπουλος: εκτός ευρώ η χώρα θα επιτρέψει στο '50

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 20:07
"Αν δεν μπορέσουμε ή δεν αντέξουμε να συμπορευθούμε με τον σκληρό Ευρωπαϊκό πυρήνα, νομοτελειακά θα εξωθηθούμε εκτός ευρώ. Κι αυτό σημαίνει ότι, από τη μία ημέρα στην άλλη, η χώρα μας θα ξανακυλήσει στη δεκαετία του 1950, η ανέχεια θα γίνει καθεστώς, ο λαός μας θα καταδικαστεί στο περιθώριο των φτωχών κρατών. Θα εκμηδενιστούν όλα τα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών και οι προοπτικές των επόμενων γενεών. Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο που πρέπει να αποτρέψουμε", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της μελέτης του οίκου McKinsey "Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά",  
Σημείωσε δε ότι διόλου τυχαία, οι εταίροι μας, οι διεθνείς οργανισμοί, οι παγκόσμιες αγορές, έχουν προεξοφλήσει για την Ελλάδα μια δεκαετία χαμηλής ανάπτυξης, υψηλής ανεργίας και κοινωνικής δυσπραγίας. "Προδικάζουν πως δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε με ρυθμό που να ξεπερνά το 1,5% τον χρόνο. Μας καταδικάζουν έτσι, προκαταβολικά, στο οικονομικό περιθώριο της Ευρώπης - αν δεν μας εξωθούν στην έξοδο από το ευρώ", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ο μόνος δρόμος σωτηρίας περνά αναπόφευκτα από την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, τον περιορισμό της καταναλωτικής ασωτίας, την έμφαση στην πραγματική οικονομία της παραγωγής και του μόχθου, την εξωστρέφεια και την επένδυση ενώ η επιβίωσή μας μπορεί να διασφαλιστεί μόνο αν η οικονομία μας περάσει σε νέα μακρά φάση ταχύρρυθμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου