Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Θυμωμένος ο Ακης Τσοχατζόπουλος με την κατάθεση Χατζηνικολάου.

Θιγμένος ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος για όσα κατέθεσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Χαρακτήρισε την κατάθεση «βόρβορο λάσπης» και απειλεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. (Τι σημαίνει βόρβορος;) 

 


Με γραπτή δήλωση του ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει: «Από τα όσα δημοσιεύονται στις αναρτήσεις του ιστότοπου real.gr -και άλλων ενημερωτικών μέσων- ως πληροφορίες για την κατάθεση του εκδότη-επιχειρηματία της ενημέρωσης Ν.Χατζηνικολάου, φαίνεται ότι επέλεξε να συνεχίσει και στο Κοινοβούλιο, χωρίς κανένα ενδοιασμό, το βόρβορο λάσπης- με ασύστολα ψεύδη, με συκοφαντίες, με επίκληση ακόμη και ανύπαρκτων «γεγονότων» και γελοιοτήτων- που εκτοξεύει μήνες τώρα εναντίον μου, προσβάλλοντας έτσι το κύρος του Κοινοβουλίου και των βουλευτών-μελών της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης….Μόλις λάβω γνώση των πρακτικών της κατάθεσής του και διαπιστώσω ότι επαληθεύονται τα παραπάνω θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του».
Ο δημοσιογράγος Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε: «Δεν θα παρακολουθήσουμε το συνεχιζόμενο παραλήρημα του κ. Τσοχατζόπουλου. Το λόγο έχουν τώρα η Βουλή και η Δικαιοσύνη».

Οι εργασίες της Επιτροπής ολοκληρώθηκαν σήμερα 12 -52011 ημέρα Πέμπτη με την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου.

Τρείς ώρες κατέθετε  ο κ. Τέλλογλου, και μεταξύ άλλων είπε: «Δεν ξέρω αν ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος πήρε λεφτά. Δεν προκύπτει από το υλικό, αλλά το γερμανικό κατηγορητήριο με ημερομηνία 11/4/2011 που σχηματίστηκε μετά την απολογία στελεχών γερμανικών εταιριών στη γερμανική δικαιοσύνη, μιλά για δωροδοκία αξιωματούχου σε χώρα μέλος της ΕΕ, είτε αιρετού είτε ανώτερου κρατικού λειτουργού, όχι όμως αξιωματικού» και συμπλήρωσε λέγοντας από τις 246 σελίδες του γερμανικού κατηγορητηρίου οι 220 αναφέρονται στην Ελλάδα.

Αύριο πρωί αναμένεται να καταθέσουν οι δημοσιογράφοι Μάκης Πολάτος και Γιάννα Παπαδάκου.
Y.Γ. Ετυμολογία της λέξης Βόρβορος: βρώμικη λάσπη.
Επιμέλεια : Ζωή Κυροπούλου
email address

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου