Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στον βυθό τα υποβρύχια

Στον βυθό τα υποβρύχια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, 11:48
Δ. Κ.
Ένας ακόμη μάρτυρας «κλειδί» γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Προανακριτική Επιτροπή για τα υποβρύχια, λέγοντάς της ουσιαστικά «αν θέλετε να με βρείτε, θα πρέπει να περάσετε τη Μάγχη».

Ο Μιχαήλ Ματαντός, ίσως ο σημαντικότερος μάρτυρας και στενός συνεργάτης κατά το παρελθόν του Άκη Τσοχατζόπουλου, για δεύτερη φορά επέστρεψε την κλήση που του έστειλε η Προανακριτική Επιτροπή, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν τρομάζει από καμιά απειλή του τύπου «θα ζητήσουμε τη βίαιη προσαγωγής του». Έτσι, με υπόμνημα του δικηγόρου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο Μιχάλης Ματαντός έκανε γνωστό στους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής ότι έχει βρετανική υπηκοότητα από τη γέννησή του και ότι είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου (κοινώς, σαν να λέει στο ελληνικό κράτος «μολών λαβέ»).

Επίσης, στο υπόμνημά του υπενθυμίζει ότι τον Οκτώβριο του 2010 κατέθεσε τρεις φορές στο Γερμανό εισαγγελέα σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα κατέθεσε έχουν παραδοθεί ήδη για μετάφραση στο αρμόδιο μεταφραστικό τμήμα, και από Δευτέρα θα βρίσκονται στα χέρια των βουλευτών της Επιτροπής.

Η σημερινή μέρα θα κυλήσει με την κατάθεση ενός ακόμα στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλιστικών προγραμμάτων Γιάννη Σμπώκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου